ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΙΑΤΡΙΚΗ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ”

Posted on 10-05-2024 , by: leonidas isp , in , 0 Comments

 

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
“Ιατρική και Λογοτεχνία”
2ο Σεμινάριο: Η σχέση του γιατρού με τους ασθενείς
Τετάρτη 05/06 20:30-22:00
Ομιλήτρια: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου
Συγγραφέας, Καθηγήτρια Νεολληνικής Φιλολογίας
στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν. Θεσσαλονίκης
Σχολιαστής: Γιώργος Θεοχάρης
Ιατρός Παθολόγος, Πρόεδρος SOS ΙΑΤΡΩΝ
Κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο 8€
Εγγραφείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο
Εγγραφείτε εδώ

Η Ελληνική Εταιρεία Εξωνοσοκομειακής Επείγουσας Ιατρικής (ΕΕΕΕΙ) και οι SOS ΙΑΤΡΟΙ διοργανώνουν ένα κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα «Ιατρική και Λογοτεχνία» με ομιλήτρια την κα Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου (Συγγραφέας, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν. Θεσσαλονίκης) και σχολιαστή τον κο Γιώργο Θεοχάρη (Παθολόγος και Πρόεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ).

Ένας κύκλος σεμιναρίων βασισμένος σε λογοτεχνικά έργα, τα οποία έχουν γραφεί από ιατρούς λογοτέχνες, στηρίζονται στις εμπειρίες τους και μας επιτρέπουν να βρούμε νοητούς συνοδοιπόρους στην άσκηση της ιατρικής. Αλλά και κείμενα μυθοπλασίας καθώς και δοκίμια από συγγραφείς που μπορούν να δώσουν κίνητρα για αναστοχασμό και γενικότερα προβληματισμό.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η διερεύνηση της σχέσης ιατρού-ασθενούς, θέτοντας το βασικό ερώτημα πόσο «τέχνη» είναι η άσκηση της ιατρικής.

Κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει κατατοπιστική εισαγωγική παρουσίαση και ανάλυση ενός λογοτεχνικού  κειμένου ή ενός δοκιμίου το οποίο θα έχει σταλεί προηγουμένως ηλεκτρονικά και θα ακολουθεί συζήτηση.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο δεν θα υπερβαίνει τα 50 άτομα. Ορίζεται επίσης μια συμβολική συμμετοχή 8€ ανά σεμινάριο.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν γιατροί, φοιτητές ιατρικής, επαγγελματίες υγείας αλλά και λογοτέχνες, εικαστικοί, φιλόλογοι και όσοι ενδιαφέρονται για θέματα που αφορούν την ιατρική και τη λογοτεχνία.

Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) χορηγούνται 1,5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Το συνέδριο είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

2ο Διαδικτυακό ΣεμινάριοΣυμμετοχή 8€. Εγγραφείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο

Η σχέση του γιατρού με τους ασθενείς
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, 20:30-22:00

Άντον Τσέχωφ: «Εχθροί» | Ουίλλιαμ Κάρλος Ουίλλιαμς: «Η άσκηση βία»

Παρουσιάζονται δυο σπουδαία διηγήματα στα οποία οι συγγραφείς, γιατροί και οι ίδιοι, διηγούνται όσα θλιβερά τους συνέβησαν σε μια ιατρική επίσκεψη, που θα μπορούσαν να συμβούν στον κάθε γιατρό. Οι γιατροί-αφηγητές αναλύουν την εσωτερική τους σύγκρουση και προκαλούν τον αναγνώστη- φοιτητή ή γιατρό να κάνει τις δικές του σκέψεις.
Copyright © 2024 SOS IATPOI, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@eeeei.gr

ΑπάντησηΠροώθηση

Δεν μπορείτε να απαντήσετε με emoji σε μια ομάδα
share: