ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Posted on 02-02-2016 , by: isp , in , 0 Comments

Πειραιάς, 2-2-2016

                                                                       Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με αφορμή το Ασφαλιστικό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά λαμβάνοντας υπόψιν το σκεπτικό του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, που «προστατεύει» τους αδύναμους, διαπιστώνει ότι ουσιαστικά τιμωρούνται αυτοί που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και επιβραβεύει την φοροδιαφυγή και εν τέλει την εισφοροδιαφυγή. Το μαύρο χρήμα και η μαύρη εργασία θα είναι και πάλι ο αναπτυξιακός μοχλός της χώρας και τα επόμενα χρόνια.
Αυτό που συνέβαινε δηλαδή τα προηγούμενα τριάντα χρόνια θα συνεχίζεται να γίνεται με μεγαλύτερη ένταση και τούτη τη φορά νομοθετημένα με ένα νόμο που έχει σαφώς ταξικό χαρακτήρα.
Δεν είπε κανείς σοβαρός άνθρωπος να μην γίνει τίποτα στο ασφαλιστικό όπως ακούγεται ότι απαιτούν κυρίως οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελευθεροεπαγγελματίες.

Δηλώνουμε λοιπόν τα εξής:

Προκειμένου να έχουμε σοβαρές προτάσεις επί του Ασφαλιστικού θα πρέπει η Κυβέρνηση να μας παρουσιάσει τους ισολογισμούς των τελευταίων ετών για τα ταμεία που μας αφορούν καθώς και απολογιστικές μελέτες και μελέτες βιωσιμότητας. Όχι φοροεισπρακτικά μέτρα στο πόδι που είναι καταδικασμένα εκ των προτέρων να αποτύχουν.

Παρόλα αυτά δηλώνουμε ότι:

1- Δεν είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία τριών ταμείων με την δυνατότητα αυτοδιαχείρισης για το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
2- Όχι στην οικοδόμηση ασφαλιστικού συστήματος με μόνο στόχο να περάσει γρήγορα η αξιολόγηση από τους θεσμούς
3- Πρωτίστως πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και όχι τιμωρία των εντίμων πολιτών και επιβράβευση των φοροφυγάδων
4- Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προτείνουν τώρα μέτρα για το ασφαλιστικό και να δεσμευτούν για την εφαρμογή αυτών σε περίπτωση αλλαγής της διακυβέρνησης της Χώρας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                               ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

share: