Δράση για τους πρόσφυγες

Posted on 01-03-2016 , by: isp , in , 0 Comments

Πειραιάς, 1-3-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο στήριξης κάθε σημαντικού κοινωνικού προβλήματος και ευαισθητοποιούμενος από το δράμα των προσφύγων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά δράση και ανταποκρίνεται εμπράκτως στο σημαντικό θέμα της μέριμνας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Έτσι, ο Σύλλογος μας από αύριο 2 Μαρτίου 2016 ξεκινά τη λειτουργία Ιατρείου στον χώρο του ΟΛΠ. Η λειτουργία του θα είναι σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και έχει ήδη στελεχωθεί με Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους, Παιδιάτρους, καθώς και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Στόχος μας είναι να καταγράψουμε σε πρώτη φάση τους πρόσφυγες-μετανάστες με χρόνια προβλήματα υγείας, ώστε να τους παράσχουμε άμεσα τόσο την Ιατρική Περίθαλψη, όσο και την Φαρμακευτική Αγωγή που έχουν ανάγκη, καθώς και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στη χώρα μας, αναζητώντας το δικαίωμα στη ζωή και εμείς -τουλάχιστον στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό τομέα- ευελπιστούμε να τους καλύψουμε. Γιατί για μας, η Υγεία είναι δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

share: